Vitafit, najmoderniji centar za sport, rekreaciju, masažu, njegu lica i tijela te rehabilitaciju, nudi vam jedinstvenu sponu zdravlja, sporta i ljepote, ravnotežu duha i tijela kao i mogućnost drugačijeg, zdravijeg i kvalitetnijeg života.

385 40 544 - 017 385 98 863 - 311 Istarsko naselje 3, Mursko Središće Pon - Pet 8:00 - 12:00 h i 14:00 - 21:30 h Sub 08:00 - 13:00 h
Pratite nas
Poklon bon
Vitafit Training aplikacija

Uklanjanje kapilara

Uklanjanje kapilara

Pucanje kapilara i crvenilo na licu su sve češća pojava koja se javlja zbog neurednog načina života, pod utjecajem visokih temperatura i izlaganja jakom suncu, neodgovarajućih krema i teškog fizičkog rada te koje na kraju postaju veliki estetski problem.

 

 Kandidati za ipl uklanjanje kapilara:

Idealni klijenti za EFB Beaute® IPL uklanjanje kapilara oni su kojima su  dijagnosticirani rosacea (kuperoza), eritroza i angiomi. Problem s kapilarama manifestira se kao crvenilo kože oko nosa i po licu.

Rozaceja

Rozaceja je kronično, ali izlječivo stanje, koje se prvenstveno pojavljuje na licu i često je karakterizirano kao osip. Iako se rozaceja može razviti na mnogo načina i u bilo kojoj dobi, najčešće se pojavljuje kao crvenilo na obrazima, nosu, bradi ili čelu. Tijekom vremena crvenilo postaje rumenije i izraženije, a počinju se pojavljivati i kapilare.

Angiom

Angiomi su nakupine krvnih žilica koje čine crvene tvorbe na koži. Mogu se pojaviti pojedinačno ili više. Nemaju nikakav utjecaj na zdravlje, jedino stvaraju estetski problem.

Priprema kože za uklanjanje kapilara:

Prije samog tretmana, koža se ne smije izlagati suncu ili solariju 4 tjedna, a proizvodi koji izazivaju fotoosjetljivost, kao što su kreme za samotamnjenje, treba prestati koristiti najmanje 7 dana prije tretmana. Tretiraju se samo zdrava područja kože.

Kako izgleda tretman uklanjanja kapilara?

Područje kože koje se tretira potrebno je očistiti od šminke i kreme. Prije svakog tretmana potrebno je napraviti „flash test“ na rashlađenom području i pričekati 10 minuta kako bi se provjerila reakcija na postavljene parametre. Postojeće dlačice se uklone hladnim voskom ili pincetom te se područje predviđeno za tretiranje rashladi. Također, ako su na tom području prisutni madeži i/ili tetovaže, oni će se zaštititi. Nanosi se fotooptički gel i pozicionira optički vodič svjetla na gel te se napravi bljesak bez jakog pritiska.

Kako kapilare nestaju?

EFB Beaute® IPL uređaj posjeduje patentiranu valnu dužinu koja efikasno uklanja kapilare. Aplikator emitira žutu svjetlost valne duljine 475 – 1100 mm koja se pretvara u toplinsku energiju hvatajući se za hemoglobin kojom koagulira krv te se tako kapilara postepeno smanjuje i na kraju u potpunosti nestaju bez nuspojava.

Što nakon tretmana?

Na kožu je potrebno nanositi kremu s visokim zaštitnim faktorom SPF 50+ tijekom cijele godine s ciljem sprečavanja pojave novih kapilara, preporuča se izbjegavati izlaganje jakom suncu, solariju, sauni, konzumaciju vrućih napitaka te jako začinjene i ljute hrane.

Koliko tretmana je potrebno napraviti?

Za najbolje rezultate potrebno je napraviti 2 do 7 tretmana s razmakom od 4 tjedna između tretmana. Točan broj tretmana ovisi o veličini tretirane površine i gustoći i debljini kapilara.

Prednosti i sigurnost EFB Beaute® aparata

EFB Beaute® IPL uređaji posjeduju patentiranu valnu dužinu od 475nm (žuta svjetlost) koja omogućuje selektivnu koagulaciju, tj. zgrušnjavanje krvi, koja se događa postepeno te tijelo na prirodan način razgrađuje tretiranu kapilaru. Bez nuspojava, odnosno odmah nakon tretmana, možete najnormalnije obavljati obaveze bez pojačanog crvenila ili pojave mrljica.