Vitafit, najmoderniji centar za sport, rekreaciju, masažu, njegu lica i tijela te rehabilitaciju, nudi vam jedinstvenu sponu zdravlja, sporta i ljepote, ravnotežu duha i tijela kao i mogućnost drugačijeg, zdravijeg i kvalitetnijeg života.

385 40 544 - 017 385 98 863 - 311 Istarsko naselje 3, Mursko Središće Pon - Pet 8:00 - 12:00 h i 14:00 - 21:30 h Sub 08:00 - 13:00 h
Pratite nas
Poklon bon
Vitafit Training aplikacija

Expert a

Vitalizacija

Vitalizacija je naša najtraženija usluga masaže za sve one koju muče problemi bolnih leđa, napetosti mišića, vrtoglavice i ukočenosti. Tretman se izvodi medicinske masaže u kombinaciji manualnih tehnika i uređaja kako bi se što prije osjećali bolje i fit.

Medicinska masaža

Medicinska masaža metoda je fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima. Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni ili živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma. Ova vrsta masaže može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

Sportska masaža

Razlika između klasične medicinske i sportske masaže je neznatna; fiziološko djelovanje im je gotovo isto, ali se sportska masaža zbog svoje energičnosti koristi za jake i hipertrofične mišiće sportaša. Tehnike su osmišljene tako da se masažom zagrijavaju i omekšavaju tkiva, te poravnavaju mišićna vlakna, čime se ubrzava izbacivanje mliječne kiseline iz mišića. Sportska masaža fokusirana je ne samo na mišiće, već i na tetive i ligamente, koji su pri određenom sportu izloženi znatnim naprezanjima. Primjenjuje se prije treninga (kada se zahvatima masaže nastoji brzo i intenzivno pripremiti tijelo za sportske napore), tijekom (preventiva i ublažavanje spazama), ali najčešće nakon treninga i tjelesnih naprezanja (kada je mišićima potrebno osigurati opuštanje i istezanje). U vrhunskom sportu, gdje je što brža i učinkovitija regeneracija glavni predmet svih trenažnih procesa, masaža je neizostavni dio terapije svakog sportaša. Sportska masaža nakon aktivnosti ili sportskog treninga pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz organizma, te svojim učinkom (relaksacija mišića i smanjenje količina mliječne kiseline u tijelu) doprinosi bržem oporavku organizma nakon sportskih aktivnosti. Posebnu pažnju potrebno je posvetiti mišićima koji su bili najaktivniji tijekom sportske aktivnosti. Sportskom masažom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva koje nastaju tijekom svakodnevnih treninga, ali i prevenirati moguće ozljede: masažni terapeut tijekom tretmana često najbolje osjeti da li su određeni mišić/ligament/tetiva u upaljeni, te će se – kako ne bi došlo do još većeg oštećenja – na vrijeme odrediti potrebna terapija. Budući da se masažom pospješuje dotok krvi u mišićno tkivo, potiče se i izmjena tvari (eliminacija štetnih tvari iz tijela), te brža apsorpcija hranjivih tvari potrebnih za što brži oporavak mišića nakon treninga.

Neuromuscular taping

Neuromuscular taping metoda s ciljem olakšanja i ubrzanja tjelesnih procesa zacjeljivanja ozljeda, dajući podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja opsega pokreta, istovremeno dajući pojačanu sposobnost manipulacije mekim tkivima da bi se pojačali učinci drugih oblika terapije.

Cupping

Cupping je drevna kineska metoda uklanjanja bolova u mišićima, otklanjanja toksina iz organizma i zatezanja kože pomoću takozvanih ventuza, odnosno vakuumskih čaša. Ova metoda prakticira se u kombinaciji sa nekom od masažnih tehnika, ovisno o tome koja se problematika tretira. Cupping čaše apliciraju se na bolna mjesta te isisavanjem zraka iz istih stvara se vakuum, pomoću kojeg odižemo meko potkožno tkivo. Tako tretirano tkivo se momentalno jako prokrvljuje i postiže se izvrsna cirkulacija što uvelike olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline, čak i onih najtvrdokornijih. Cupping se preporučuje svima koji žele brze rezultate, a nisu preosjetljivi na bol. Naime, ova metoda je prilično intenzivna pa može biti i malo bolna u početku tretiranja, pogotovo ukoliko je stanje organizma zahtjevno. Kod problema s
bolovima u leđima i vratu preporučuje se gotovo svima: izuzetak su akutna i kronična oštećenja živaca ili same kralježnice gdje se mora dobiti odobrenje liječnika. Kada je u pitanju tretiranje celulita, izbjegavamo tretirati iznimno osjetljive i jako tanke tipove kože koje su sklone popucalim kapilarama. Nije nemoguće, ali se u tim slučajevima radi strogo lokalizirano.

Flossing

Flossing tehnika jedna je od najsuvremenijih tehnika u fizioterapiji, posebno u sportskoj rehabilitaciji. U terapiji se koriste posebne lateks trake u kombinaciji s manualnim tehnikama i vježbama. Koristi se i kao uvod u miofascijalne tretmane, limfnu drenažu i terapijske vježbe. Apliciranjem trake dolazi do kompresije prilikom koje terapeut primjenjuje manualne tehnike ili pacijent samostalno izvodi određen pokret. Sama metoda djeluje na limfni, miofascijalni i vegetativni živčani sustav odnosno potiče regeneraciju tkiva. Osnovni cilj je smanjenje boli i povećanje pokretljivosti.
Kada može pomoći:

smanjenog opsega pokreta

poboljšanje neurodinamike živca

sindroma prenaprezanja

sindrom karpalnog kanala

plantarnog fascitisa

hallux i rigidus valgusa

sportskih ozljeda (kroničnih i akutnih)

Manipulacija kralježnice

Manipulacija kralježnice i ekstremiteta je tehnika mobilizacije sinovijalnih zglobova, za koju je, karakteristična brza i kratka pasivna manipulacija zgloba (engl. High Velocity & Low Amplitude), koja često uzrokuje specifično 'pucketanje'. Prvi zapisi o manipulacijama zglobova sežu u vrijeme Hipokrata, Galena i Avicenne, dok su se moderne manipulativne tehnike, čiji su glavni predstavnici Andrew Taylor Still, D. D. Palmer i Alan Stoddard, razvijale prvenstveno unutar osteopatije i kiropraktike od početka 20. stoljeća. Uspješnu manipulaciju prati trenutno opuštanje mišića povezanih s manipuliranim zglobom, bolja lokalna prokrvljenost svih tkiva,
sloboda kretanji u zglobu i smanjenje boli. Terapijski učinci ovise o svrsi i mjestu manipulacije zgloba. Seminar Manipulacija kralježnice i ekstremiteta obuhvaća manipulaciju vratne, prsne i slabinske kralježnice te manipulaciju zglobova gornjih i donjih udova.

Masaže

Osjetite novo značenje masaža u Vitafit centru. Očekujemo vas s ponudom brojnih klasičnih i egzotičnih masaža. Samo masaža dovodi do potpunog relaksiranja uma i tijela otklanjajući stres, izbacujući toksine iz kože te napetost u mišićima. Naš tim stručnjaka prenijet će vam svoje znanje stečeno pažljivim proučavanjem drevnih civilizacija, kroz kontakt i dodir, na putu opuštanja, zdravlja i užitka.

Rezervacija termina

Rezervirajte svoj termin već danas, i prepustite se čarobnim rukama našeg Mihaela!