Vitafit, najmoderniji centar za sport, rekreaciju, masažu, njegu lica i tijela te rehabilitaciju, nudi vam jedinstvenu sponu zdravlja, sporta i ljepote, ravnotežu duha i tijela kao i mogućnost drugačijeg, zdravijeg i kvalitetnijeg života.

385 40 544 - 017 385 98 863 - 311 Istarsko naselje 3, Mursko Središće Pon - Pet 8:00 - 12:00 h i 14:00 - 21:30 h Sub 08:00 - 13:00 h
Pratite nas
Poklon bon
Vitafit Training aplikacija

Uklanjanje dlačica

Uklanjanje dlačica

Jedan od čestih problema današnjice je pretjerana dlakavost kod muškaraca i žena.

IPL depilacija, odnosno trajno uklanjanje dlačica intenzivnom pulsnom svjetlošću, pomoći će vam da zaboravite na svakodnevnu depilaciju nogu, pazuha, ruku i ostalih dijelova tijela.

Zašto se mučiti kada suvremena tehnologija i stručnost naših djelatnika ima rješenje?. Neka vaša koža zablista u punom sjaju, brzo, efikasno i uz maksimalnu sigurnost.

IPL – (eng.Intense Pulsed Light) Intenzivno pulsirajuće svjetlo je inovativna, pouzdana i sigurna metoda za uklanjanje neželjenih dlačica s lica i tijela. Dokazano je učinkovita i nudi dugotrajne rezultate.

IPL EPILACIJA  način je trajnog uklanjanja dlačica putem intenzivno pulsirajućeg svjetla, odnosno svjetlosnih pulseva (fotoepilacija), kojima je cilj melanin u folikulu dlačice ili hemoglobin u krvi kod svijetlih dlačica.

Melanin apsorbira svjetlo koje pretvara u toplinu i uništava korijen dlačice te sprječava novi rast, a taj proces nazivamo termoliza. Samo dlačice koje su anagenoj fazi rasta (aktivnoj fazi rasta), odnosno koje su spojene s korijenom, bit će uništene. Budući da dlačice prolaze različite faze rasta, tretmani se trebaju ponavljati više puta. Cilj je što više dlačica uloviti u toj fazi da bi tretman bio efikasniji.

 Koliko je potrebno tretmana i kako često se ponavljaju?

Broj tretmana ovisi o debljini dlačica, boji kože i boji dlačica, načinu tretiranja do sada te o njihovoj otpornosti. Mora se uzeti u obzir i zona koja se tretira jer smo s iskustvom primijetili da se dlačice iznad usnice, bez obzira što su tanje i rjeđe, trebaju više puta tretirati, za razliku od dlačica na pazuhu ili bikini zoni. Svaka zona na licu i tijelu je drugačija i dolasci i broj tretmana se tome trebaju prilagoditi. Broj tretmana varira od 4 do 8 dolazaka, ovisno o rastu dlačica te ih je potrebno ponavljati u razmacima od 4 do 6 tjedana. Za dugotrajne rezultate iznimno je bitna redovitost između tretmana, a kvalitetno odrađena prva dva tretmana najvažnija su u procesu. Već nakon prvog tretmana primjećuje se znatno smanjenje rasta dlačica te one dlačice koje izrastu postaju mekše i tanje.

Mogu li se trajno ukloniti dlačice s IPL aparatom?

Dlaka u tijelu jedan je od najotpornijih dijelova organizma te ima vrlo veliku moć regeneracije. Nakon što obavimo potreban broj tretmana, dlačice više ne rastu, no zbog velike sposobnosti regeneracije, dlačice se nakon nekoliko mjeseci počinju pojavljivati, ali u jako malom broju i jako tanke. Da bismo spriječili njihovu obnovu, trebamo ponoviti tretman na dijelovima gdje su pojavile. Svaki sljedeći tretman obavlja se s većim razmakom, jer je sposobnost dlake za regeneracijom sve manja. Razmak se sve više produljuje (npr. prvo ponavljanje ide nakon 6-10 mjeseci, sljedeće nakon 12-18 mjeseci itd.), dlačice sve rjeđe izlaze te možemo iz iskustva reći da potpuno prestaju rasti nakon određenog vremena. Tijek tretmana drugačiji je kod svake osobe i zone, jer ima puno različitih faktora koji utječu na to.

Kako se pripremiti za tretman fotoepilacije?

  •         Izbjegavati sunčanje u solariju te izlaganje suncu tjedan dana prije tretmana (što je koža tamnija rezultat će biti slabiji)
  •         Prestati konzumirati proizvode koji utječu na pigment kože (betakaroten i proizvode za samotamnjenje)
  •         Ne izbjeljivati dlačice
  •         Prestati koristiti druge metode uklanjanja dlačica (aparatić za depilaciju, vosak, kreme za depilaciju, elektroepilaciju, pincetu…)

Tamne se dlačice  po potrebi skraćuju neposredno prije tretmana ili ih se obrije dva do tri dana prije tretmana, a svijetle dlačice prije dolaska nije potrebno skraćivati ili brijati.

Vremensko trajanje i tijek tretmana:

Duljina trajanja tretmana relativno je kratka i varira od tretmana do tretmana te zone koje se tretira. Tretman epilacije pazuha traje cca.5 minuta, dok je za bikini zonu potrebno odvojiti 10 -15 minuta. Neposredno prije tretmana moguće je ohladiti zonu s ledom ili staviti anestetsku kremu kako bi se smanjio osjećaj peckanja tijekom tretmana. Nanosi se gel i prislanja se aplikator koji emitira intenzivnu pulsnu svjetlost te uništava korijen dlake.

Koje se zone smiju tretirati?

Intenzivno pulsirajuće svjetlo primjenjuje se na bilo kojem dijelu tijela. Najpopularnija područja tretmana kod žena su pazusi, bikini područje, noge, nadusnica i brada. Kod muškaraca, popularna područja za tretman su leđa, abdomen, prsa i ramena, kao i vrat i lice.

Je li IPL uklanjanje dlačica siguran tretman?

Tretmani epilacije nisu opasni ukoliko se rade kvalitetnim i provjerenim uređajem. Vrhunski uređaji koji su stabilni te imaju ugrađene kvalitetne filtere propuštaju samo čistu (bijelu svjetlost), koja je eliminirana od ultraljubičastog i infracrvenog zračenja. Zbog toga je primjena fotoepilacije ujedno i fototerapija koja dokazano nema negativnog učinka na kožu. Tretman se može raditi i tijekom ljetnog perioda, ali samo uz profesionalnu i kvalitetnu procjenu specijaliziranog EFB beaute stručnjaka.