Vitafit, najmoderniji centar za sport, rekreaciju, masažu, njegu lica i tijela te rehabilitaciju, nudi vam jedinstvenu sponu zdravlja, sporta i ljepote, ravnotežu duha i tijela kao i mogućnost drugačijeg, zdravijeg i kvalitetnijeg života.

385 40 544 - 017 385 98 863 - 311 Istarsko naselje 3, Mursko Središće Pon - Pet 8:00 - 12:00 h i 14:00 - 21:30 h Sub 08:00 - 13:00 h
Pratite nas
Poklon bon
Vitafit Training aplikacija

Novo u Vitafitu – EFB Beaute

Novo u Vitafitu – EFB Beaute

Svakodnevna briga oko nogu, pazuha, ruku i ostalih dijelova tijela koja želimo učiniti mekanim, glatkim i bez dlačica. Ljetne vrućine, urasle dlake, razne alergije, bol… Zašto se mučiti kada suvremena tehnologija i stručnost naših djelatnika ima rješenje? Riješite svoj problem s neželjenim i uraslim dlačicama jednom zauvijek. Neka vaša koža zablista u punom sjaju, brzo, efikasno i uz maksimalnu sigurnost.

Obavite sve tretmane IPL fotoepilacije u našem centru. Nudimo vam tretmane uklanjanja dlačica, uklanjanje akni i ožiljaka od akni, fotopomlađivanje lica, uklanjanje kapilara i uklanjanje hiperpigmentacija.

U više od 80 zemalja svijeta, EFB je registrirao jedinstvenih 17 patenata u proizvodnji uređaja za dugotrajno uklanjanje neželjenih dlačica, uklanjanje akni i ožiljaka od akni, fotopomlađivanje lica, uklanjanje kapilara i uklanjanje hiperpigmentacija. Jedan je od takvih patenata i dugotrajno uklanjanje neželjenih sijedih, svijetlih i crvenih dlačica koje su do danas bile veliki izazov za kozmetičare u svijetu.

Našim aparatom možemo vršiti i tretmane fotopomlađivanja ili foto liftinga. To je učinkovit i brz način uklanjanja bora i pomlađivanja lica. Idealan za osobe koje su izgubile svježinu, elastičnost i čvrstoću kože te za one koji na neinvazivan i neagresivan način žele održati kožu mladolikom i zdravom.

Koliko je potrebno tretmana i kako često se ponavljaju?

Broj tretmana ovisi o debljini dlačica, boji kože i boji dlačica, načinu tretiranja do sada te o njihovoj otpornosti. Mora se uzeti u obzir i zona koja se tretira jer smo sa iskustvom primjetili da se dlačice iznad usnice, bez obzira što su tanje i rijeđe, trebaju više puta tretirati za razliku od dlačica na pazuhu ili bikini zoni. Svaka je zona na licu i tijelu drugačija i dolasci i broj tretmana tome se trebaju prilagoditi.

Broj tretmana varira od 4 do 8 dolazaka, ovisno o rastu dlačica te ih je potrebno ponavljati u razmacima od 4 do 6 tjedana. Za dugotrajne rezultate je iznimno bitna redovitost između tretmana, a kvalitetno odrađena prva dva tretmana najvažnija je u procesu.

Već nakon prvog tretmana primjećuje se znatno smanjenje rasta dlačica te one dlačice koje narastu budu mekše i tanje.

Mogu li se trajno ukloniti dlačice s ipl aparatom?

Dlaka u tijelu jedan je od najotpornijih dijelova organizma te ima vrlo veliku moć regeneracije. Nakon što obavimo potreban broj tretmana, dlačice više ne rastu. No zbog velike sposobnosti regeneracije dlačice se nakon nekoliko mjeseci počinju pojavljivati, ali u jako malom broju i jako tanke. Da bismo spriječili njihovu obnovu, trebamo ponoviti tretman na dijelovima gdje su pojavile.

Svaki sljedeći tretman obavlja se s većim razmakom, jer je sposobnost dlake za regeneracijom sve manja. Razmak se sve više produljuje (npr. prvo ponavljanje ide nakon 6-10 mjeseci, sljedeće nakon 12-18 mjeseci itd.), dlačice sve rjeđe izlaze te možemo iz iskustva reći da potpuno prestaju rasti nakon određenog vremena. Tijek tretmana drugačiji je kod svake osobe i zone, jer ima puno različitih faktora koji utječu na to.

Kako se pripremiti za tretman fotoepilacije?

  • izbjegavati sunčanje u solariju te izlaganje suncu tjedan dana prije tretmana ( što je koža tamnija rezultat će biti slabiji
  • prestati konzumirati proizvode koji utječu na pigment kože (betakaroten i proizvodi za samotamnjenje)
  • ne izbjeljivati dlačice
  • prestati koristiti druge metode uklanjanja dlačica (aparatić za depilaciju, vosak, kreme za depilaciju, elektroepilacija, pinceta…)